07-07-2017

Vanaf 4 september ook de voorschool (peuterspeelzaal) op basisschool de Banier.

Op elke basisschool een voorschool, dat is de ambitie in de gemeente Emmen. Stichting Peuterwerk, de stichting Ontwikkeling Kindcentra Emmen (OKCE), de gemeente Emmen en de zes schoolbesturen  (Primenius, Viviani, Catent, Athena en VGPO de Oosthoek en Openbaar Onderwijs Emmen) willen op alle basisscholen een voorschool voor kinderen tussen 2,5 en 4 jaar.

De voorschool is onderdeel van de basisschool. De directeur van de basisschool  voert de regie over de voorschool en werkt nauw samen met stichting Peuterwerk of de stichting OKCE . De peuters zijn 10 uur per week op de voorschool waar ze zich spelenderwijs ontwikkelen in een omgeving van een groep leeftijdsgenootjes. Dit doen ze onder leiding van gekwalificeerd personeel en in aansluiting op het programma van het basisonderwijs. Op deze manier weten ze op de basisschool al meer over de ontwikkeling van uw kind en kunnen eventuele achterstanden voortijdig worden aangepakt. De pedagogisch medewerkers van de voorschool hebben allemaal een opleiding gevolgd, specifiek gericht op de ontwikkeling van peuters en eventuele achterstanden (denk aan taalontwikkeling, sociale vaardigheden).

Ook al is de voorschool gehuisvest binnen een basisschool. Net als op de peuterspeelzaal vinden we het belangrijk dat uw peuter het naar zijn of haar zin heeft. Want dan kan het zich spelenderwijs goed ontwikkelen! Wij gebruiken een programma dat de peuters op een leuke, speelse én leerzame manier voorbereidt op de basisschool. Maar spel staat nog steeds voorop.

Een voorschoolgroep is drie dagdelen geopend, totaal 10 uur per week. Dankzij de voorschool wordt de stap naar de basisschool voor kinderen nog gemakkelijker.

De dagdelen van de voorschool op basisschool de Banier zijn:

dinsdagochtend               08.35 – 12.00 uur

woensdagochtend          08.35 – 12.00 uur

vrijdagochtend                 08.35 – 11.45 uur

Meer informatie? Ga dan naar www.stichtingpeuterwerk.nl