03-04-2018

Gezamenlijk kunstproject Brede School Emmen

De drie basisscholen en de voorscholen werken samen in de Brede School Zwartemeer. De Brede School heeft als doel ieder kind actief in contact te brengen met cultuur en sport in de eigen omgeving en organiseert ieder jaar een gezamenlijk project. Dit jaar is er gekozen voor een kunstproject, met als thema "verbinding". Van 9 t/m 19 april volgen alle kinderen onder schooltijd vier workshops waarbij ze beeldend aan de slag gaan. Hierbij kunnen ze kiezen uit onder meer; fotografie, handlettering, boetseren, blinddruk en bouwen. Voor de organisatie van de workshops wordt nauw samengewerkt met de Kunstbeweging Emmen.

Op alle drie de scholen wordt een gezamenlijk kunstwerk gemaakt, welke op de scholen komen te hangen.

Donderdag 19 april wordt het project afgesloten met een expositie in alle drie de scholen. De afsluiting wordt om 16 uur geopend in de sporthal. Vervolgens kunnen kinderen, ouders en belangstellenden de kunstroute langs de scholen volgen, om de exposities te bewonderen.