14-11-2017

Adventsvieringen

Op maandag 4 december vieren wij op school de eerste advent.

De viertafel staat dan in het teken van de komende Kerstdagen en de adventsdagen die vooraf gaan met alle symbolen, kleuren, beelden en kransen.

De adventsviering wordt sinds een paar jaar gedaan dóór de leerkrachten vóór de kinderen. Er wordt niet zomaar een verhaal gehouden met de bijbehorende kaarsen. De leerkrachten voeren voor hun leerlingen een toneelstuk op dat uit vier delen bestaat.

Elke maandag, tijdens elke adventsviering in de zaal, spelen de leerkrachten een deel van het verhaal met de ontknoping tijdens de kerstviering in de St. Antonius kerk.

De ontknoping in de kerk wordt gedaan door Juf Monique, Meester van der Weide en leerlingen uit groep 7.

Het verhaal is natuurlijk nog geheim, maar enthousiaste collega's durven te zeggen dat Charles Dickens een belangrijke rol heeft gespeeld!